Hejsan!

Jag börjar se ett mönster i mitt skrivande här. Jag börjar i april med en hög dos inspiration och många idéer kring vad jag vill skriva om. Sedan avtar det hela och dör ut i total tystnad framåt höstkanten. När jag tittar tillbaka ser jag det tydligt och ändå sitter jag här och känner att jag vill skriva igen.

Jaha, och vad är tanken med detta skrivande då? Ja egentligen är det väl inte så mycket tanke bakom utan mest drivet av min lust att skriva och dela med mig. Kanske med något slags fokus på vetenskap och forskning som ju faktiskt upptar större delen av min vakna tid. Det jag jobbar med. Jag har valt att kalla denna lilla plats för Countryside science. Det kanske låter mer spektakulärt än vad det är men jag tänker att det sammanfattar rätt bra vad vi pysslar med här. Forskning från landsbygden.

Efter det senaste året av pandemi är det inte längre särskilt speciellt att jobba hemifrån men eventuellt har några som närt någon slags dröm om att flytta ut på landet befäst den drömmen starkare nu och på allvar börjar fundera på att göra verklighet av den. Jag hoppas på att kunna inspirera lite där, vi gjorde ju den resan för sex år sedan. Och livet blev…högst ordinärt och precis som vilket liv som helst. Vardagen rullar på liksom, vilket i mina ögon känns skönt. Dock inramad av väldigt fin natur.

Vår resa tillbaka till landsbygden grundade sig inte i en dröm om självhushållning, gårdsbutik och nedskalning utan mer i en känsla av att vilja kunna leva på en plats som vi tycker är härlig. Sedan har nog det där med odlingsdrömmar och annat lantligt leverne kommit smygande med tiden. Det som fick oss att bestämma oss var helt krasst att vi lyckades flytta med oss våra akademiska jobb som vi gillar, därmed såg försörjningen säkrad samt alla bitar trilla på plats. För det har vi tekniken att tacka! Och så den lilla detaljen att min släktgård liksom fanns till förfogande för oss.

Så, följ med om du vill. Jag kan nog inte lova någon särdeles jämn ström av inlägg men hoppas på att du kommer att tycka att innehållet är intressant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *