Ljusa kvällar om våren.

Kategorier livet på landet
När musikalen Kristina från Duvemåla kom var jag helt förtrollad av den och musiken i den. Mamma och jag åkte till Stockholm och såg den på Cirkus. När jag för en tid sedan lystnade på skivan insåg jag att jag fortfarande kan många av låtarna utantill, trots att det säkert var 15 år sedan jag hörde dem sist. Musik har en märklig förmåga att etsa sig fast i minnet. I Kristina från Duvemåla finns en låt som heter Ljusa kvällar om våren. Den kom till mig när jag tog denna bild av Maja. Klockan var över läggdags och det var fortfarande alldeles ljust i sovrummet. Plötsligt ändrade ljuset färg. Solen hade förvandlats till en apelsin som sjönk i en rasande fart. Skimret var magiskt och sagoaktigt och jag lyckades ta en bild precis då. Maja satt och läste för Pinky Pie som hon bäddat ner i docksängen och jag betraktade dem från sängen där jag låg och väntade med godnattsagan som skulle läsas. Ljusa kvällar om våren.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *