Arla morgonstund.

Kategorier livet på landet

Arla morgonstund och jag vaknar några timmar innan alla andra. Somnade visst med barnen igen igår kväll. Den som sovit som en stock sedan klockan nio är ändå ganska utvilad fram emot fem-snåret. Jag tassade upp och försökte undvika de värst knarrande plankorna, för att inte väcka resten. Alla sängar står intill varandra i samma rum just nu. Det enda rum på övervåningen som blivit klart efter renoveringen. Där låg de, hela surven, och jag ville inte att de skulle vakna ännu på ett tag. Jag värdesätter så enormt mycket de där små stunderna för mig själv. Jag vet att vi är många som är i stort behov av dem. Utan dem skulle åtminstone inte jag fungera speciellt bra, det har jag lärt mig. Om de infaller tidigt på morgonen eller sent på kvällen spelar mindre roll. Jag tar det jag får och försöker utnyttja tiden. Till att plocka och greja med det som inte hanns med tidigare, att titta på något tv-program jag gärna vill se men inte hunnit, att lyssna på en bra podd och sticka, att skruva ihop lådor till garderoben eller att bara sitta med en kopp kaffe och stirra en stund.

En annan som var uppe med tuppen och vaknade till ungefär samtidigt som jag var min lyckoklöver.

Hon hade slagit ihop sina blommor och blad under natten men när solen tittade fram vaknade hon till och visade sitt söta ansikte igen.

Och allt medan jag kokade gröten, fick igång kaffet och stickade några varv på det pyttelilla projekt jag håller på med just nu så hörde jag små välbekanta steg i trappan och den lilla, lilla morgonrösten som försiktigt ropade på mig. Och jag var helt redo för den och för den nya dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *