Här, i köket, börjar jag oftast min arbetsdag. När barnen är lämnade på skola och förskola tar jag min frukost och loggar in på datorn. Försöker starta så lugnt och mjukt som möjligt för jag vet att dagen tillslut blir intensiv. Det finns alltid massor att göra, både på jobbet och runt omkring. Ibland kan det vara svårt att avgränsa jobbet från fritiden, när arbetsplatsen och hemmet är nära eller på samma plats. Det är lätt att logga in på datorn på kvällen och göra klart det där som inte riktigt hanns med under arbetsdagen. Jag trivs med att ha friheten, men det är såklart viktigt att se upp så att jobbet inte börjar stjäla alltför mycket tid.

Nu har renoveringen av övervåningen i huset kommit igång för fullt och det är spännande att följa. Det är såklart många val som ska tas och beslut som ska fattas längs vägen, särskilt då vi ska utöka den lilla toaletten till att bli ett badrum med dusch.

Golvet på i princip hela övervåningen är inklätt i plastmattor och de ryker nu. Beroende på hur grangolven där under ser ut när alla spikar är borttagna får vi se hur golvet ska behandlas. Jag hoppas på att det går att luta och vitolja för att bevara den naturligt ljusa träfärgen. Helst skulle jag såklart vilja ha såpskurade golv men inser att det är alldeles för tidskrävande för den här familjen. Det skulle aldrig funka, vi är mycket nöjda om vi hinner dammsuga då och då.

Helgens töväder inbjöd till snögubbetillverkning. En snöenhörning byggdes också till vissas stora förtjusning. Idag anades vårvintern i luften men jag hoppas faktiskt på att snön får ligga kvar en stund till. Jag har bara åkt längdskidor en enda gång hittills och vill ut och vingla mycket mer än så i spåren. Det härligaste är när det fryser på efter töväder. Har man tur kan skaren på åkrarna då bära så att man kan åka hur som helst rakt utanför huset.

Nu sover resten av familjen och jag sitter här och går igenom kommande veckas planering och äter upp lördagsgodiset. Ska brodera lite, men sedan är det plums i säng för mig med. Hoppas du får en fin start på nya veckan. Försök att hitta en lugn stund någon gång under måndagen, då du kan andas djupt och göra något du verkligen gillar. Kanske ta en promenad på lunchen eller unna dig något gott till middag. Det är du värd!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *