Never not knitting.

Kategorier hantverk, stickning

Den senaste tiden har jag hittat tillbaka till stickningen. Jag vill alltid sticka men det har varit svårt att finna tillräckligt med tid de senaste åren. Det är mycket annat som pockar på uppmärksamheten och när kvällen väl kommer och alla sover är det oftast alldeles för sent och jag är på tok för trött och somnar lätt vid stickorna. Men nu, nu är det fart på pinnarna igen och här om kvällen avslutade jag faktiskt ett projekt. En ljuvligt mjuk tröja i en blandning av cashmere, merinoull och silke, ett garn som jag hade i Mormorrut-webshoppen när det begav sig och som jag fick några nystan kvar av och liksom köpte ut själv.

Mönstret heter Botanical yoke pullover och kommer från Purl Soho. Purl Soho som för övrigt har ett flertal mycket fina mönster. Jag har aldrig köpt garn därifrån men det ser ut som att de även har en fin kollektion av sådana.

Inte helt bekväm med att vara med på bild själv och här skymtar även projekt fönsterrenovering i bakgrunden. Blir fint när det blir klart. Tröjan är stickad i resårstickning och har ett fint tvinnat mönster uppe vid oket. Resårstickningen gör att den blir väldigt följsam och skön och jag har stickat ärmarna lite extra långa för det gillar jag.

Det kan hända att det blir fler av den här tröjan framöver, skulle vilja göra den i någon annan härlig färg också. Men nu har jag maskat på ett annat projekt på stickorna som jag hoppas på att kunna visa en skymt av senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *