Broderier mot bryderier.

Kategorier broderi, hantverk

Jag har alltid älskat att hantverka. Slöjden var verkligen ett favoritämne i skolan och i den åldern kändes det inte helt tillåtet att tycka så. Det var ju liksom lite töntigt det där, allt som hade med nål, tråd, stickor eller garn att göra. Jag låtsades säkert som att jag tyckte det var fånigt jag med medan jag hemmavid pysslade och producerade som en galning. Och det har fortsatt, i olika former. Vissa perioder lite mindre eftersom tiden inte riktigt funnits där, och i andra perioder mer. Ibland hittar jag något nytt område som jag snöar in på ett tag men det jag alltid återkommit till är stickningen. Och broderiet.

Under några år drev jag ett hobbyprojekt som jag kallade för Mormorrut. Efter mormor såklart, det var hon och mamma som lärde mig. I mitt Mormorrutprojekt broderade jag på t-shirts i ekologisk bomull och jag har faktiskt fortfarande ett litet lager av supersnygga vita t-shirts kvar, som ligger och väntar på att bli broderade på. I mån av tid kan jag absolut ta emot någon beställning då och då.

Mina snickisar som prytts med en liten liljekonvalj, en av mina favoritblommor.

Jag har dokumenterat de flesta av alstren och det har faktiskt blivit ett och annat genom åren. Det är roligt att se tillbaka på alla roliga och påhittiga texter som jag fick pryda folks plagg med.

Att försöka hitta ett hantverk man gillar och göra något med händerna, oavsett vad, är verkligen något jag på riktigt kan rekommendera alla. Särskilt om man som jag har ett arbete som inte innebär någon fysisk aktivitet eller praktisk verksamhet utan enbart handlar om hjärngympa. Kontrasten blir skön och det känns i det närmaste som terapi. Så många bra lösningar på problem jag kommit på medan jag suttit med något projekt i händerna. Jag kan liksom inte vara utan det. Medan jag jobbar på ett projekt får jag tusen nya idéer till vad jag ska göra härnäst. Det enda negativa är att jag troligen aldrig kommer hinna göra alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *